PETICE

www.facebook.com/kubadnes

19.12. v 15 h na radnici

zasedání ZMČ

Potřebujete se setkat se zastupiteli,
s vedoucími představiteli KSČM z Prahy 3 ?
NÁVŠTĚVNÍ HODINY
vždy ve čtvrtek od 17 do 19 hodin
v Baranově 1833/11

Pořádá SPaS  v budově DOS
(Churchillovo náměstí v Praze 3)

(Nedaleko od stanice metra Flora a zastávky tramvaje Radhošťská)

KSČM PRAHA 3Názory

Názory

Úcta nejen k vojenské historii národa

Úcta nejen k vojenské historii národa (20.5.2013) Jako každý rok jsme se sešli v májovém, sic deštivém, dni na kroměřížském hřbitově u hrobu čestného občana města, prezidenta Československa, arm. gen. Ludvíka Svobody. Na pietním aktu se setkali bojovníci, legionáři, veteráni, zástupci české a slovenské armády, ruského velvyslanectví a konzulátu, komunisté. Opět v projevech účastníků, i z úst Zoji Klusákové, dcery Ludvíka Svobody, zazněly nejen vzpomínky na generála a jeho spolubojovníky, ale především slova o vlastenectví. Jak uvedl jeden z nich: „Nikdo nás nenutil při vstupu do EU, abychom odložili vlastenectví do šatníku.“

Snad se při těch slovech začervenali zástupci města na akci Daniela Hebnarová, starostka (ODS), a senátor Miloš Malý, bývalý starosta a nyní zástupce starostky (ČSSD). Totiž nedaleko od hřbitova stojí historické budovy kasáren. Jedna budova je opravená a využívána pro vzdělávání a zájmovou činnost, o druhé se nyní rozhoduje. O třetí rozhodli jmenovaní a jejich radní koalice. Prodali ji do soukromých rukou a po té nedokázali zajistit její další existenci. Bourá se, aby zde vyrostla „krabice“ z betonu, železa a skla, která mohla stát na jiném vhodnějším místě. Není to tak dávno, co s velkou slávou za přispění z evropských fondů uprostřed historických kasáren vzniklo Hanácké náměstí. Toto náměstí s historickými budovami, využitými pro vzdělání, kulturu a sociální pomoc mohlo být pokračováním historické, turisticky atraktivní Kroměříže.
Vztah k dílu předků je také ukázkou kvality vztahu k vlasti.
Pavel Ambrož
autor: Pavel Ambrož