18.9. v 15 h na radnici zasedání ZMČ

25.9. před poštou v Olšanské
25.9. v Táboritské
26.9. Ohrada a Lidl na Koněvově
26.9. Seifertova a Churchillovo n.
3.10. Koněvova na Chmelnici
3.10. křižovatka Koněvova-Spojovací
4.10. u vinohradských stanic metra

Potřebujete se setkat se zastupiteli,
s vedoucími představiteli KSČM z Prahy 3 ?
NÁVŠTĚVNÍ HODINY
vždy ve čtvrtek od 17 do 19 hodin
v Baranově 1833/11
Doporučujeme návštěvu
předem sjednat!

(Nedaleko od stanice metra Flora
a zastávky tramvaje Radhošťská)

KSČM PRAHA 3Názory

Názory

Do Štrasburku do sídla EU

(13.2.2018) štrštrHlavním cílem naší cesty do Štrasburku, byla možnost navštívit sídlo Evropského parlamentu. Tam se naší skupině shodou okolností mohl věnovat zástupce levicově orientovaných poslanců EP MUDr. Jiří Maštálka, který s sebou přivedl, jako překvapení, svojí kolegyni Ing. Kateřinu Konečnou. Průvodcem, který celou besedu uváděl, jak sám skromně prohlásil, byl úředník p. Žebříček. Hlavním námětem povídání byla Evropa zleva, pozice českého parlamentu a pomoc České republice ze strany EU. J. Maštálka také upozornil na malý zájem mladých do 30 let o volby – jakékoliv. Zmínil se i o úpravě měst, o zeleni a pasivní účasti mladých na akcích s tím spojených. Upozornil na to, že v okrajových částech měst bývaly záhrádkářské kolonie, které naplňovaly dny volna a dnes jsou spíše územím záměrů developerů. Dále připomněl, že práce žen při stejném vzdělání je hodnecena jinak než u mužů, co se nakonec odráží i ve výši důchodů. Nezapomněl se zmínit o dvojí kvalitě potravin, které jsou v prodeji, kde se to týká nejen potravin dloudobé spotřeby, ale i takových jako jsou třeba jogurty aj. Jedna členka naší skupiny z Ostravy v diskusi vystoupila jako asistentka Jiřího Maštálky. Jako spolupracovnice s. Maštálky se přihlásila i jedna naše delegátka. MUDr. Máštálka nás seznámil velmi poutavou formou s činností našich poslanců v Evroparlamentu. Jeho slova doplnila Ing. Konečná. Po té následovala beseda s oběma poslanci. Návštěvě EU předcházela zastávka v městě Colmaru, kde se narodil tvůrce newyorkské sochy Svobody Auguste Bartholdi. Její 12 m vysokou repliku jsme žel neviděli, protože do města jsme přicestovali v pozdních hodinách. Z Colmaru jsme pak cestovali zpět do Německa, kde bylo připraveno ubytování v městečku Oberkirch, v hotelu Renchtablick, spojené s večeří i snídaní formou švédského stolu. Po návštěvě EP následovala procházka po městě Štrasburku včetně prohlídky místních vánočních trhů. Cesta domů nám kupodivu velice rychle utekla.
Helena Březinová, předsedkyně LKŽ
štrštr