PETICE

www.facebook.com/kubadnes

19.12. v 15 h na radnici

zasedání ZMČ

Potřebujete se setkat se zastupiteli,
s vedoucími představiteli KSČM z Prahy 3 ?
NÁVŠTĚVNÍ HODINY
vždy ve čtvrtek od 17 do 19 hodin
v Baranově 1833/11

Pořádá SPaS  v budově DOS
(Churchillovo náměstí v Praze 3)

(Nedaleko od stanice metra Flora a zastávky tramvaje Radhošťská)

KSČM PRAHA 3Názory

Názory

Zájem občanů nezastaví ani tropické vedro

(1.9.2015)

Prázdniny ? Dovolená ? Vedro ? Nic nevadí, na Žižkově se žije pořád. Občané se zajímají o Prahu 3 stále. Při různých rozhovorech jsem byla upozorněna na nedostatek tradičních obchodů např. typu železářství. Jedno je v domě č. 15 na ulici Seifertové. Papírnictví, které v začátku školního roku bude zvládat nápor rodičů a dětí, je pouze v domě nad Ohradou a to je jediné, nedávno otevřené, na celé dlouhé ulici Koněvova. A to zájmu i potřebám občanů nemůže stačit. Všichni víme, že obchodní řetězce v celé Praze nabízejí celou škálu obchodů s různým sortimentem, ale ne všichni občané mohou tyto řetězce navštěvovat a využívat. Při procházce po ulicích Prahy 3 je vidět celá řada volných obchodů, které by byly při otevření určitě oživením trhu i atmosféry Žižkova. Vyjmenovat mohu např. bývalé pekařství na Vinohradské ulici č. 116, na ulici Koněvova jsou nevyužité prostory v domech č. 173, 221 a trafika v domě č. 211, další v ulici Husitská, Ohrada, Želivského apod. Ale to je dlouhý seznam a já se tu chci ještě zmínit o žádostech o lavičky ve vnitroblocích, o provozu Klubu důchodců v Hořanské ulici a instalaci pamětní desky pro vyznačení cíle běžeckého závodu Běchovice – Praha v Koněvově ulici. Uvedený stav ale nestačí jen konstatovat, je nutné se jím zabývat, využít všech námětů a postřehů občanů, protože oni nejlépe vědí, co by potřebovali, co by je zajímalo a jak by se jim mohlo lépe žít na Praze 3.
Mgr. Alena Hronová, členka ZMČ Praha 3