20.11. v 17 h beseda

7. prosince Obvodní konference

(Nedaleko od stanice metra Můstek

Bazén na Pražačce po obnově

(1.7.2018) Každá uskutečněná změna něčeho vyvolává diskusi a určité rozladění, a to podle toho, co kdo od ní očekával. To se týká i venkovního plaveckého bazénu Pražačka, jehož oprava byla víc než nutná. Jelikož sem chodím 15 let dvakrát týdně ráno od 6 hodin plavat, vím, jaký byl stav bazénu a zrovna tak jsem již vyzkoušela bazén po rekonstrukci. Ano, plavci mají smůlu, plavecký bazén se proměnil v rekreační, rodinný a relaxační bazén. Ovšem ve velmi pěkný, luxusní bazén, kde najdou velké využití zejména maminky s dětmi, děti a senioři. Přístup do vody, jednotlivé sportovní prvky, úchytky, chrliče, masáže, vířivka - to vše nyní poskytne bazén Pražačka v komfortním provedení. Pro plavce je vymezen prostor velikosti vnitřního bazénu něco přes 16 m ve čtyřech plaveckých drahách. Není to 25 m, ale zase počet pravidelných plavců je minimální oproti ostatním návštěvníkům. A to podstatně. Takže i já musím uznat, že mi přijde správné, že plavci ustoupili většině a bazén si užijí hlavně děti, maminky s dětmi a senioři. A přijde mi zbytečná ta euforie vyvolaná kolem bazénu Pražačka. Vždyť většinu roku stejně musí plavci využívat vnitřní bazén a věřte mi, že nikdy není přeplněný. A to vůbec nechci zdůrazňovat ekonomický přínos. Stálo to sice 31 milionů, ale denní návštěvnost v počtu stovek hostů, kterým se zdražil pobyt na den jen o 20 Kč a jejich spokojenost a nadšení spolu se zdravotním dopadem určitě stojí za to. Teď si musíme přát krásné letní počasí, aby bazén byl plný šťastných návštěvníků.
Mgr. Alena Hronová, členka Zastupitelstva MČ Praha 3