31.5. v 17 h na OV beseda

5.12. v 15 h na OV

předvánoční setkání LKŽ Praha 3

18.12. v 15 h na radnici zasedání ZMČ

Potřebujete se setkat se zastupiteli,
s vedoucími představiteli KSČM z Prahy 3 ?
NÁVŠTĚVNÍ HODINY
vždy ve čtvrtek od 17 do 19 hodin
v Baranově 1833/11
Doporučujeme návštěvu
předem sjednat!

(Nedaleko od stanice metra Flora
a zastávky tramvaje Radhošťská)

Volby a úřad

(17.1.2018) Tak zase proběhly další volby, tentokrát prezidentské. Před těmi předchozími do poslanecké sněmovny, protože se odehrály v říjnu, nebylo moc žadatelů o voličské průkazy. Kam by v té době kdo spěchal. Po létu odpočinuti, úroda na chalupách již sklizena a dušičky až za týden na začátku listopadu. Ale o vánocích a následné zimě si mnozí zvykli jezdit na hory za sněhem na lyžovačku na týden nebo aspoň na (i prodloužený) víkend. A tak se najednou zvýšil zájem o možnost volby hlavy státu mimo své trvalé bydliště. Po silvestru před prvním kolem volby na získání voličského průkazu měl pracující (s běžnou pracovní dobou) jen tři dny, kdy úřední doba našeho úřadu městské části trvá do 18 hodin. Tak jsem využil hned ten první 3. ledna. Přišel jsem naštěstí včas a dočkal jsem se. Ale ti, co dorazili po 17 hodině už byli odmítnuti, že jedna zbylá úřednice je nestihne do 18 hodin odbavit. Někteří z nich odešli se slovy, že tedy volit nebudou. Sic jsem se hned spojil se zastupujícím tajemníkem a požádal ho o nápravu, ale škoda se již udála. Zbytečně. Stačilo jen trochu předvídavosti a životní zkušenosti. Včas zařídit mimořádné prodloužení úředních hodin na příslušném pracovišti a viditelně to inzerovat v radničních novinách a na webu, v regionálních zprávách ČT a ČRo, v Metru ... Nutno si uvědomit, že i kvalita výkonu státní správy (služeb pro obyvatele) našeho úřadu reprezentuje žižkovskou radnici.
                                                                                                                                                Pavel Ambrož, člen Zastupitelstva MČ Praha 3