PETICE

www.facebook.com/kubadnes

19.12. v 15 h na radnici

zasedání ZMČ

Potřebujete se setkat se zastupiteli,
s vedoucími představiteli KSČM z Prahy 3 ?
NÁVŠTĚVNÍ HODINY
vždy ve čtvrtek od 17 do 19 hodin
v Baranově 1833/11

Pořádá SPaS  v budově DOS
(Churchillovo náměstí v Praze 3)

(Nedaleko od stanice metra Flora a zastávky tramvaje Radhošťská)

Infocentra městské části

(20.10.2017) Městská část již v 90. letech měla informační post v objektu Lípa ve východní části Prahy 3, který ale nebyl moc využíván. Další pokus v Lipanské ve spojení s redakcí radničních novin nebyl dotažen do úspěšné podoby. Později infocentra byla zřízena na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde je rozšířeno místo setkávání o galerii, a Vozovna jako místo setkávání pod knihovnou. Nyní byly předloženy dva návrhy na infocentrum v Koněvově 4, místo setkávání s muzeem o Žižkově. Jejich slabinou byl nedostatek znalostí projektantů o současném stavu prostor, přízemí a suterén (proč ne celý zástupci radnice na prezentaci nevysvětlili). Při přestavbě a vybavení by se měl respektovat původní vzhled domu a materiály (bez umělých hmot a napodobenin přírodních), nenáročný a nerušivý provoz (odolná a umyvatelná podlaha, přestavitelný nábytek, pult u vstupu), a pohodu pro návštěvníky (vzdušný prostor, zakryté rozvody, akustické úpravy omezující vzájemné rušení jednotlivých činností v centru, bezbariérový přístup do suterénu). Vítám, že můj návrh na vznik muzea se ujal (dubnové radniční noviny). Doufám, že výstavní prostory se rozšíří na většinu či raději celé podzemí. Městská část má co ukázat! Doporučuji navrhovatelům inspirovat se v expozici o historii Kroměříže v muzeu regionu, kde se podařilo skloubit klasické muzejní prostředky s moderní technikou. Expozice by neměla být tvořena jen pro zručné uživatele tabletů a chytrých mobilů.
Nakonec zbývá dořešit historickou budovu radnice - místo setkávání občanů se zastupiteli, slavnostní síň, podatelna, redakce radničních novin a webu městské části.
Pavel Ambrož, člen Zastupitelstva MČ Praha 3