PETICE

www.facebook.com/kubadnes

19.12. v 15 h na radnici

zasedání ZMČ

Potřebujete se setkat se zastupiteli,
s vedoucími představiteli KSČM z Prahy 3 ?
NÁVŠTĚVNÍ HODINY
vždy ve čtvrtek od 17 do 19 hodin
v Baranově 1833/11

Pořádá SPaS  v budově DOS
(Churchillovo náměstí v Praze 3)

(Nedaleko od stanice metra Flora a zastávky tramvaje Radhošťská)

Parukářka a její okolí

(16.5.2017)
parÚzemí zbytku přírody uprostřed města s parkovou úpravou na vrchu Sv. Kříže, hřebenu a bocích kopce. A jižně pod kopcem byla kdysi nevyužitá rozvojová oblast pro sportovně rekreační činnost obyvatel Prahy 3. Tomu odpovídaly územní plány v minulosti i ten dosud platný: Na kopci klidová zóna pro odpočinek v zeleni a plocha pod kopcem k obytné zástavbě u Želivské třídy a ke kancelářským budovám u Olšanské ulice byla určena pro sportovně rekreační oblast.
Žel proti záměru je v poslední době vrch Sv. Kříže často zatěžován akcemi s mnoha decibely hluku z reproduktorů. Za uplynulé čtvrtstoletí se zakousává zástavba domy při Jeseniově ulici do severního svahu a na východní části plochy pod Parukářkou byly postaveny věžáky. A tak ze sportovního snu zbylo jen původní hřiště základní školy a několik nových tenisových kurtů.
Tým architekta Pleskota, povolaný starostkou, navrhl řešení, které sic uznává přírodní charakter kopce, ale rozšiřuje park do plochy určené pro sport a ani nevylučuje z prostoru hlučné akce. Pan Pleskot správně vyzývá radní k jednání s vlastníky okolních pozemků o lepším zpřístupnění kopce, ale zapomíná se na dohodu o dalším provozu základny biatlonu. Proběhly dvě prezentace studie budoucnosti tohoto území za minimální účasti obyvatel. V červnu chce starostka věc projednat v zastupitelstvu. Tak se ptám: Kde jste byli bydlící z okolí, kteří jste si oprávněně stěžovali na hlučné akce konané na Parukářce? Kde jste byli sportovci, kteří marně hledáte prostory pro svou činnost.
Pavel Ambrož, člen komisí pro životní prostředí a pro tělovýchovu a sport Rady MČ Praha 3