v sobotu 29.8. v 10 h na Olšanech
pietní akt k SNP

v úterý 8.9. v 15 h na Olšanech
pietní akt k výročí zavraždění Julia Fučíka

Tak by to vypadat nemělo

(16.2.2016)

obr

Únorové zasedání Zastupitelstva městské části Prahy 3 bylo opět velmi bouřlivé. Nejen proto, že již před vchodem do radnice demonstrovali občané za zachování Kempu Pražačka, což jim ovšem nepomohlo ani k zařazení jejich žádosti do programu. Koalice přehlasovala opozici i při návrhu na zařazení dalšího bodu do programu zasedání – sociální centrum Klinika. K demonstracím patří halasný projev, potlesk, bučení, transparenty apod. To vše bylo v pořádku i zde, nedošlo k žádnému konfliktu, přestože občané byli zklamaní z nechuti řešit jejich problém. Zklamání občanů pokračovalo i při projednávání jejich žádosti ohledně výstavby bytového komplexu Jeseniova 38 na úpatí vrchu Sv. Kříže (Parukářka). Se svými starostmi a připomínkami vystoupili občané zcela oprávněně, neboť skutečně je nutno zachovat zeleň parku a ne ustupovat před monstrózními objekty. O těchto projektech určitě budete informováni, o tom jsem psát nechtěla. Chtěla jsem naopak vyzvat zastupitele, aby nezanášeli do jednání Zastupitelstva svoje osobní neshody, zlobu, nenávist, vyřizování si vlastních účtů. Ta atmosféra křiku, nedodržování jednacího řádu, osočování – to skutečně nepatří do této historické budovy, do sálu, kde na zdech z obrazů na nás vzhlížejí všichni bývalí starostové a Mistr Jan Hus. Občané si nás zvolili jako své zástupce a určitě by uvítali, aby čas, který ubíhá kvůli vzájemnému se napadání a osočování, jsme věnovali práci na problémech, které máme pro ně řešit a kvůli kterým jsme zde.
Mgr. Alena Hronová, členka ZMČ Praha 3