20.11. v 17 h beseda

KSČM PRAHA 3Zprávy OV

Zprávy OV

1. máj svátek práce v Praze 3

(1.5.2019) 11Rozhodnutí připravit májovou slavnost na náměstí Jiřího z Poděbrad přijal krajský výbor pozdě až v lednu. Dlouhé jednání s radnicí skončilo zamítnutím záměru novou pravicovou Radou MČ Praha 3, a jednání o jiných místech ve městě dopadlo podobně. Nakonec se KV rozhodl konat tříhodinovou demonstraci s doprovodnými stánky i s peticemi, kdy stačí splnit ohlašovací povinnost na magistrátu.
Hvězdou sdělovacích prostředků jako vždy byl soudruh Jakeš: „Nemělo k takovému převratu dojít, byli bychom dnes dál.“ Ano, určitě by nikdo netrpěl chudobou bez práce, bez střechy nad hlavou … nebyl by bez práva na život vyřazený mimo společnost. A i o tom mluvili řečníci: předsedkyně KV Praha M. Semelová, poslanec J. Dolejš, kandidáti blížících se voleb do EP A. Korjagin, L. Ledl a P. Pick. Vystoupil i M. Krajča za České mírové hnutí s vyjádřením k situaci ve Venezuele. Soudruzi z OV Praha 3 přišli s petičním stolkem, tedy s peticemi o bydlení, o městské osobní hromadné dopravě zdarma a také s peticí proti zavedení eura, která byla nabízena k podpisu i v dalších stáncích.
Akce se opět neobešla bez přítomnosti našich obdivovatelů, kteří s protikomunistickými transparenty a vlajkami jejich idolů (NATO, USA, EU, Tibet…) hlasitě vyrušovali projevy, Píseň práce a nakonec přerušili elektropřívod při Internacionále (tu jsme si dozpívali) i přes přítomnost antikonfliktního týmu, policistů pěších a policistek na koních a vozu sledovačky. Děkujeme státním pomahačům a ochráncům, kteří jsou placeni i z našich daní, za jejich aktivní přístup završený zadržením jednoho soudruha. Čest práci!
Pavel Ambrož, předseda OV KSČM Praha 3