v sobotu 29.8. v 10 h na Olšanech
pietní akt k výročí zavraždění Julia Fučíka

v sobotu 17.10. v 9 h v sídle KSČM

v sobotu 7.11. v 11 h na Olšanech
pietní akt u čs. rudoarmějců

KSČM PRAHA 3Volby

Volby

Pražskénovinky.cz: Pavel Ambrož nejen proti tzv. církevním restitucím

Pražskénovinky.cz: Pavel Ambrož nejen proti tzv. církevním restitucím (2.10.2012)

Veřejná petiční akce proti tzv. církevním restitucím bude ve čtvrtek 4. října před Kubelíkovou nemocnicí na Žižkov.

Akce proběhne tento čtvrtek 4. října od 16 hodin před Kubelíkovou nemocnicí na Žižkově, na rohu ulic Kubelíkova a Ševčíkova na Praze 3, jedním z možných objektů těchto "restitucí". Pro Pražskénovinky to uvedl Milan Krajča, člen Výkonného výboru Obvodního výboru KSČM Praha 3.

Podle jeho slov petiční akci bude pořádat Komunistická strana Čech a Moravy na Praze 3 a zúčastní se ji i komunistický kandidát do Senátu ve volebním obvodu č. 26 Pavel Ambrož.

Ten ve volební program kandidáta do Senátu poznamenal: "Senát je zákonodárný orgán, který má svojí činností reagovat na stav ve společnosti a řešit zákonnými normami podmínky pro její další vývoj ve prospěch všech občanů."

Jak kandidát Pavel Ambrož pro Pražskénovinky prozradil mezi jeho priority patří zlepšení mezilidských vztahů, změna životního stylu ve zdravém životním prostředí, zajištění kvalitní výchovy a vzdělávání dětí a sociálního zabezpečení jejich opatrovníků a sociálně zdravotní a kulturní zabezpečení seniorů; zastavit zvyšování důchodového věku.

Kandidát do Senátu ve volebním obvodu č. 26 Pavel Ambrož připomněl, že mezi jeho priorit patří také řešení nezaměstnanosti a bezdomovectví; nabídka vzdělávání a práce s bydlením sociálně vyloučeným, dostupné veřejné služby, zavedení regulačních podmínek pro stanovení nájemného z bytů a stanovení sociálního nájemného v obecních bytech pro potřebné, ochrana přírody a přírodních zdrojů nebo například ochrana a oprava památek.

Pavel Ambrož se netají tím, že chce dát stop vydávání státního majetku církvím; stop privatizaci náboženských nemovitostí, stažení českých vojáků ze zahraničí; vystoupení ČR z vojenské složky NATO progresivní daně z příjmů, nulová DPH z potravin a léčiv nebo odstranění stropů plateb sociálního a zdravotního pojištění.